Sałatka z marchwi i fasolki szparagowej
Pyszna sałatka na zimę:)
Składniki
dla >6 osób
fasolka szparagowa, 1,5kgmarchew, 1kgcebula, 0,5kgocet, 4łyżkicukier, 3łyżkisól, 2łyżkikoncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, fasolkę kroimy na kawałki, cebule kroimy w drobną kostkę,2. Do rondla wlewamy 3/4 szklanki oleju i 8łyżek wody wkładamy marchew i dusimy do miękkość, cebulkę zeszklić na 1/2 szkl. oleju . Fasolkę gotujemy do miękkości.Gdy wszystko już będzie gotowe , przekładamy do jednej miski dodajemy pozostałe składniki mieszamy , wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut .
tatanka.com