CANELLONI Z PASTA SZPINAKOWĄ.doc

(25 KB) Pobierz
CANELLONI Z PASTA SZPINAKOWĄ

 

 

                       CANELLONI Z PASTA SZPINAKOWĄ       

 

             

                                

                                    1 paczka mrożonego szpinaku

                                     3-4 ząbki czosnku

                                      25 dag paczka białego sera

                                           sól

                                          starty żółty ser

                                     10 sztuk canelloni

              sos śmietanowo – koperkowy

                                     ( z pomysłu na rybę)

 

 

Mrożony szpinak kładziemy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy. Czekamy aż się rozmrozi i woda dobrze odparuje. Wyłączamy gaz. Dodajemy rozdrobniony biały ser, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Napełniamy canelloni (wcześniej dobrze jest je chwile podgotować).

Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem, oraz pomysłem na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin