DORSZ W JARZYNACH Z PIECZARKAMI.doc

(25 KB) Pobierz
DORSZ W JARZYNACH Z PIECZARKAMI

                       DORSZ W JARZYNACH Z PIECZARKAMI     

 

 

                                     2 kostki filetów z dorsza,

                              po ½ małej marchewki i pietruszki,

                                     1 plaster selera,

                                     1 średnia cebula,

                                     4 pieczarki, przyprawy:

                                        sól, pieprz.

 

Jarzyny poszatkować na grubej tarce, cebule i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie foliowym do pieczenia ułożyć warstwami na przemian: jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę, jarzyny z pieczarkami i cebulą.

Posypać solą i pieprzem, skropić łyżeczką wody, zamknąć rękaw i wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 200°C. Piec ok. pół godziny (do miękkości jarzyn).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin