PSTRĄG Z ZIOŁAMI.doc

(25 KB) Pobierz
PSTRĄG Z ZIOŁAMI

                                 PSTRĄG Z ZIOŁAMI  

 

 

                                        4 oczyszczone pstrągi,

                                           sok z cytryny,

                                      ½ pęczka natki

                                       ½ pęczka pietruszki

                                       ½ pęczku koperku,

                                      ½ filiżanki oliwy,

                                        1 łyżeczka majranku i tymianku

 

 

Pstrągi opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. odstawić do lodówki. Koperek i pietruszkę opłukać, starannie osączyć, listki oderwać od łodyżek i napełnić nimi ryby.

Oliwę wymieszać z przyprawami. Oliwą z przyprawami natrzeć ryby i na kwadrans wstawić do lodówki. Piec ryby na grillu smarując marynatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin