PARÓWKI ZAPIEKANE.doc

(25 KB) Pobierz
PARÓWKI ZAPIEKANE

 

 

                                           PARÓWKI ZAPIEKANE         

 

 

                                                    6 parówek (30 dag),

                                                     1 szklanka mleka skondensowanego

                                                        niesłodzonego                                  

                                                  15 dag sera warmińskiego lub

                                                        tylzyckiego

                                                    2 łyżki świeżo startego chrzanu,

                                                       sól,

                                                       pieprz.

 

           Do rondelka wlać mleko, dodać starty ser, doprawić, solą  i pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając,  aż sos zgęstnieje. Parówki obrać z osłonek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać chrzanem  i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze 200 st.C. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

                                              Zamiast chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki

                  czosnku. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin