NALEŚNIKI SZYNKOWE.doc

(25 KB) Pobierz
NALEŚNIKI SZYNKOWE

                             NALEŚNIKI SZYNKOWE                 

       

 

                                 6 dużych plastrów szynki gotowanej

                               1  puszka kukurydzy konserwowej

                                 1 szklanka groszku konserwowego

                                 1 strąk papryki czerwonej

                                 2 ugotowane marchewki

                                 2 jajka ugotowane na twardo

                                   kilka małych ogórków konserwowych

                                2 szklanki rosołu

                                2 łyżki żelatyny

 

 

Paprykę umyć, oddzielić gniazda nasienne. Paprykę, marchewkę i obrane jajka pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć i wymieszać z papryką, marchewką i jajkiem.

Sałatkę kłaść na plastry szynki, zwijać w rulon, ułożyć na talerzu i ozdobić ogórkami.

Żelatynę rozpuścić w rosole, ostudzić, zalać ruloniki, pozostawić do zastygnięcia.

Możemy także zrobić inną wersję tej zakąski. Do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Ruloników nie zalewany auszpikiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin