NALEŚNIKI SZYNKOWE
6 dużych plastrów szynki gotowanej
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 szklanka groszku konserwowego
1 strąk papryki czerwonej
2 ugotowane marchewki
2 jajka ugotowane na twardo
kilka małych ogórków konserwowych
2 szklanki rosołu
2 łyżki żelatyny
Paprykę umyć, oddzielić gniazda nasienne. Paprykę, marchewkę i obrane jajka pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć i wymieszać z papryką, marchewką i jajkiem.
Sałatkę kłaść na plastry szynki, zwijać w rulon, ułożyć na talerzu i ozdobić ogórkami.
Żelatynę rozpuścić w rosole, ostudzić, zalać ruloniki, pozostawić do zastygnięcia.
Możemy także zrobić inną wersję tej zakąski. Do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Ruloników nie zalewany auszpikiem.
Gryzmek