PIECZENIE.doc

(25 KB) Pobierz
Temperatura piekarnika i czas pieczenia poszczególnych rodząjów ciast

            TEMPERATURA PIEKARNIKA I CZAS PIECZENIA

                       RÓŻNYCH  RODZAJÓW CIAST                 

 

 

             

Bezy - letni piekarnik:   nie domknięty               90-100               120-180m

 

Pierniki - ciepły               150-160               40-60m

 

Lekkie ciasta spulchnione  pianą  (biszkopt,  ciasto piaskowe)               umiarkowanie gorący               160-180               30-45m

 

Ciasta  drożdżowe: wyroby małe wyroby średnie wyroby   większe               umiarkowanie  gorący               180-200 10-15m 160-180 30-45m

               160-180   50-60m

 

Ciasta kruche i półkruche - gorący               200-220               15-30m

 

Ciasta ptysiowe               gorący - 190-210               20-30m

 

Rolady  biszkoptowe - gorący               180-200               10-15m

 

Ciasta francuskie i półfrancuskie - bardzo  gorący               220-250               15-30m

 

Serniki - umiarkowanie  gorący               160-180               60-90m

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin