MIĘSZANA SAŁATKA Z FILETAMI Z PSTRĄGA.doc

(26 KB) Pobierz
MIĘSZANA SAŁATKA Z FILETAMI Z PSTRĄGA

 

                    MIĘSZANA SAŁATKA Z FILETAMI Z PSTRĄGA 

 

 

 

                                          2 główki cykorii

                                        10 dag roszponki

                                          1 pęczek rzodkiewek

                                          2 ugotowane marchwie

                                          1 czerwona papryka

                                          4 filety z wędzonego pstrąga

                                          1 pęczek różnych ziół

                                             (trybuli, bazylii i szczypiorku garść

                                              rzeżuchy wodnej)

                                         2 łyżki octu ziołowego

                                       ½ łyżeczki soli

                                         2 łyżeczki ostrej musztardy

                                         3 łyżki oleju z kiełków

                                         2 jaja ugotowane na twardo

 

 

 

Cześć od korzenia cykorii skrócić i ostro zakończonym nożem wyciąć głąby. Cykorię pokroić w paski, opłukać zimna wodą i osaczyć, Roszponkę oczyścić, dokładnie umyć i osaczyć lub odwirować. Rzodkiewki umyć, osuszyć ściereczką i pokroić razem z marchwią w plasterki.

Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne, umyć, wytrzeć i pokroić w kostkę. Filety rybne rozdrobnić. Zieleninę opłukać zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać,

Ocet wymieszać z solą i musztarda. Ubić z olejem, na koniec dodać zieleninę. Wszystkie przygotowane na sałatkę składniki wymieszać delikatnie z sosem, Jajka obrać ze skorupek, drobno posiekać i posypać nimi sałatkę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin