BIAŁA KIEŁBASA PO CELESTYŃSKU.doc

(25 KB) Pobierz
BIAŁA KIEŁBASA PO CELESTYŃSKU

 

 

 

                BIAŁA KIEŁBASA PO CELESTYŃSKU           


 

                                 50 dag białej kiełbasy,

                                 20 dag pieczarek,

                                  2 dag mąki,

                              200 ml gęstej kwaśnej śmietany,

                                10 dag groszku konserwowego,

                                     natka pietruszki,

                                     tłuszcz, sól, pieprz

                                    przyprawa maggi do smaku.

 

 

Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C.

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi.

Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin