MIKROKABANOSIKI INDYCZE NA ZAGRYCHĘ.doc

(25 KB) Pobierz
Mikrokabanoski indycze na zagrychę do wódeczki

       MIKROKABANOSKI INDYCZE NA ZAGRYCHĘ 

 

 

                             podudzia indycze

 

 

 

    Szukając czegoś do wódeczki na zagrychę wymyśliłem: Mikro kabanosy z indyka kupiłem 10 podudzii z indyka wyciąłem z nich kości , a z mięsa powycinałem błony i fiszbiny całe mięso wraz ze skórami.

   Zmieliłem na siatce nr 4 dodałem 5% wody względem masy mięsa 18gram peklosoli na kg mięsa dałem 7 dużych ząbków czosnku pieprz i chilii sypałem od serca tak aż przy próbie smakowej stwierdziłem ostre wszystko ładnie.         

       Wymieszałem i nafilowałem jelita baranie. przewiązywałem nicią na odcinki 3-4 cm wędziłem 1,5 godz w temp.45 stopni i zapiekałem w 80- 90przez 30-40min wnioski:  

Cel założony osiągnąłem cudna zagrycha do piwa czy wódeczki b. pikantna, wielkość akurat na ząb jak podeschnie mam nadzieje że sie jeszcze zmieni na lepsze(ostrzejsze) przewiązywanie makabra tak samo usunięcie nici ale smak wynagradza powyższe smacznego Jasiu

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin