ARMEŃSKI PRZYSMAK.doc

(20 KB) Pobierz
ARMEŃSKI PRZYSMAK

ARMEŃSKI PRZYSMAK

50 dag wieprzowiny

25 dag ziemniaków

2 cebule

2 jabłka

2 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki oliwy

sól

pieprz

natka pietruszki

15 dag mąki grochowej

Mięso wypłukać, pokroić w kawałki, posolić i gotować, aż będzie prawie miękkie. Mąkę rozprowadzić w litrze zimnej wody, zagotować, wrzucić wieprzowinę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i całość gotować do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka, przecier pomidorowy i wymieszać, połączyć z zupą i całość zagotować. Do smaku przyprawić solą, a przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin