JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ.doc

(25 KB) Pobierz
JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ

 

 

 

                      JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ        

 

 

                                        5 jaj,

                                        1 czerstwa bułka,

                                        1 nieduża cebula,

                                        1 łyżka masła,

                                        2 łyżki musztardy,

                                           sól, pieprz, zielona pietruszka;

                                      10 kromek chleba,

                                            masło, żółty ser,

                                            przybranie sezonowe

 

 

 

   Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka i odłożyć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu.

   Żółtka, cebulę, bułkę zemleć, dodać musztardę, posiekaną natkę, sól, pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nakładać nadzienie w białka nadając połówką kształt całych jaj. Chleb obrać ze skórki, krajać na cieniutkie kromeczki długości i szerokości jaj.

        Na chlebie układać jaja, przybrać żółtym serem i sezonowymi barwnymi dodatkami.Podawać na szklanym półmisku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin