POMIDORY FASZEROWANE SZPINAKIEM.doc

(25 KB) Pobierz
POMIDORY FASZEROWANE SZPINAKIEM

 

 

 

 

 

 

                       POMIDORY FASZEROWANE SZPINAKIEM    

 

 

 

 

                              6 wydrążonych pomidorów

                              1 cebula pokrojona w kostkę

                            50 dag świeżego szpinaku

                            15 dag wędzonego boczku

                          10 dag pieczarek

                            4 łyżki oleju

                              sól, pieprz

 

   

 

 

`                 Wnętrze pomidorów posolić i odstawić do góry dnem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć boczek pokrojony w małe plasterki.

Dodać cebulę i pieczarki pokrojone w kostkę, smażyć razem.

            Dodać zblanszowane, odciśnięty i grubo posiekany szpinak, doprawić i zdjąć z ognia. Wymieszać i napełniać osuszone pomidory.

Ułożyć ciasno w posmarowanej olejem formie, przykryć obciętymi czubkami i wstawić do gorącego piekarnika - 200ºC. Piec 15 - 20 minut, podawać gorące.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin