RYŻOWE SPAGHETII Z WARZYWAMI
20 dag makaronu ryżowego
½ szklanki bulionu drobiowego (z kostki)
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju arachidowego
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk żółtej papryki
1 cukinia
20 dag mrożonej fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
sól
Makaron zalać w misce wrzącą wodą, przykryć, odstawić na około 10 minut. Warzywa umyć i oczyścić. Cukinię i papryki pokroić w kostkę, strąki fasolki na pół. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć cukinię, fasolkę, paprykę i czosnek. Posolić, smażyć 5 minut. Bulion wymieszać z sosem sojowym, dolać do warzyw. Dusić 10 minut. Makaron osączyć z wody, wymieszać z warzywami.
Gryzmek