RYŻOWE SPAGHETII Z WARZYWAMI.doc

(25 KB) Pobierz
RYŻOWE SPAGHETII Z WARZYWAMI

 

 

 

 

 

 

                      RYŻOWE SPAGHETII Z WARZYWAMI

 

 

 

 

                               20 dag makaronu ryżowego

                                ½ szklanki bulionu drobiowego (z kostki)

                                 3 łyżki sosu sojowego

                               2 łyżki oleju arachidowego

                                1 strąk czerwonej papryki

                                 1 strąk żółtej papryki

                                1 cukinia

                             20 dag mrożonej fasolki szparagowej

                               2 ząbki czosnku

                                    sól

 

 

 

   Makaron zalać w misce wrzącą wodą, przykryć, odstawić na około 10 minut. Warzywa umyć i oczyścić. Cukinię i papryki pokroić w kostkę, strąki fasolki na pół. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

            Na patelni rozgrzać olej, włożyć cukinię, fasolkę, paprykę i czosnek. Posolić, smażyć 5 minut. Bulion wymieszać z sosem sojowym, dolać do warzyw. Dusić 10 minut. Makaron osączyć z wody, wymieszać z warzywami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin