SOS GRECKI.doc

(25 KB) Pobierz

                                      SOS GRECKI 

                                     (do ryby)

 

 

                        1 kg usmażonych filetów,

                        ½ kg marchwi,

                         2 pietruszki (średnie),

                        ½ selera

                      2-3 cebule,

                            koncentrat pomidorowy

                         2 liście laurowe,

                      4-5 ziaren ziela angielskiego

 

 

 

Warzywa korzeniowe ucieram na grubej tarce jarzynowej (jak się komuś chce można pokroić w słupki), wrzucam na rozgrzany olej, dodaje liście laurowe i ziele angielskie i dusze pod przykryciem do zmięknięcia.         

Potem dodaje cebule pokrojona w pół plasterki i jeszcze dusze, a na koniec koncentrat. Jeżeli sos jest za gesty - dolewam trochę wody, sole i pieprze do smaku. W głębokim naczyniu przekładam na zmianę ryby i sos - można jeść na ciepło z ryżem i na zimno z chlebem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin