ZUPA CYGAŃSKA
4 ziemniaki,
2 papryki czerwone, 2 sztuki
2 łyżki natki pietruszki (posiekana),
2 cebule,
1 łyżka mąki,
2 łyżki oleju,
10 dag boczku wędzonego,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
4 łyżki śmietany 18%,
Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY,
Rosół królewski WINIARY, 2 kostki
Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, smażyć na oleju 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić. Rosół królewski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.
Boczek pokroić w paski, podsmażyć na teflonowej patelni. Do Rosołu dodać paprykę, cebulę, ziemniaki, boczek i koncentrat pomidorowy.
Gotować 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do zupy. Doprawić Przyprawą do zup. Zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Gryzmek