ZUPA CYGAŃSKA.doc

(25 KB) Pobierz
ZUPA CYGAŃSKA

 

 

 

 

                                       ZUPA CYGAŃSKA                

 

 

                                              4 ziemniaki,

                                              2 papryki czerwone, 2 sztuki

                                              2 łyżki natki pietruszki (posiekana),

                                              2 cebule,

                                              1 łyżka mąki,

                                              2 łyżki oleju,

                                            10 dag boczku wędzonego,

                                              2 łyżki przecieru pomidorowego,

                                              4 łyżki śmietany 18%,

                             Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY,

                                Rosół królewski WINIARY, 2 kostki                           

             

             

 

                                         

    Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, smażyć na oleju 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić. Rosół królewski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.

    Boczek pokroić w paski, podsmażyć na teflonowej patelni. Do Rosołu dodać paprykę, cebulę, ziemniaki, boczek i koncentrat pomidorowy.

   Gotować 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do zupy. Doprawić Przyprawą do zup. Zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin