ZUPA RYBNA ALA CHIŃSKA.doc

(26 KB) Pobierz

             


                                ZUPA RYBNA ALA CHIŃSKA

 

 

 

 

                                  70 dag filetów rybnych          

                                    1 opakowanie mieszanki chińskiej hortex

                                    1 puszka kiełków soi

                                    2 białka

                                    3 łyżki mąki kartoflanej

                                    2 kostki rosołowe warzywne

                                       mieszanka chińska 5 smaków /kamis/

                                       sos sojowy, sos grzybowy

                                       tabasco, magi, wegeta

 

 

 

    W większym garnku gotujemy wywar z kostek rosołowych, wywar wstępnie przyprawiamy sosami i mieszanką. Białka dobrze rozbełtać pół na pół z wodą i szczyptą soli.

   Na wrzący wywar wlewamy białko energicznie mieszając widelcem tak aby powstały drobniutkie kluseczki, następnie dodajemy pokrojoną w paski rybę.

    Ja osobiście używam mrożonych płatów z maruna, ze względu na brak ości. Rybę jest dobrze pokroić lekko zamarzniętą wyjdą wtedy równe kawałeczki /ok. 0.5*2 cm/ Kiedy w garnku zacznie wrzeć dodajemy rozmrożone warzywa, i przyprawiamy do smaku.

     Na koniec zupę zagęszczamy mąką kartoflaną. Zupę należy gotować dość szybko żeby kawałki ryby się nie rozpadły.

            Na dnie talerza układany kiełki soi i dajemy trzy krople tabasco, zalewamy gorącą zupą. Gotową zupę posypujemy siekaną zieloną cebulką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin