ZUPA WĘGIERSKA Z KURCZAKA.doc

(25 KB) Pobierz

             


                  ZUPA WĘGIERSKA Z KURCZAKA

 

 

                                30 dag kurczaka

                                 2 łyżki oleju

                                 1 cebula

                                 1 ząbek czosnku

                                ½ łyżeczki papryki

                                2 łyżki ketchupu

                              75 dag ziemniaków

                                   zielenina

 

 

     Mięso pokroić w kostkę. Pokroić cebulę i czosnek. Na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso, cebulę, czosnek, oprószyć papryką, lekko wszystko zrumienić.

            Zalać ok 1 i 1/2 litra wody, osolić, ugotować. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ketchup, przyprawić do smaku.     

           Oddzielnie ugotowane ziemniaki pokroić w cząstki, odcedzić. Rozłożyć ziemniaki na talerze, rozlać zupę, posypać zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin