ZUPA ZIMOWA.doc

(25 KB) Pobierz
ZUPA ZIMOWA

 

 

                                     ZUPA ZIMOWA

 

 

 

                               40 dag fasoli perłowej,

                                1 łyżka koncentrat pomidorowy,

                                2 kiełbasy np. zwyczajna,

                                2 kostki kogutek rosół drobiowo-warzywny,

                                   majeranek, pieprz

                              40 dag mostek wieprzowy,

                                3 papryki,

                                2 pomidory,

                               ½ kg cebuli                           

             

 

   Mięso gotujemy razem z fasolą aż do miękkości, następnie paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą smażymy na oleju. Mięso po ugotowaniu kroimy w kostkę i podsmażamy wraz z cebulą, kiełbasą, papryką.

   Następnie podsmażone produkty dodajemy do zupy. Doprawiamy ją pieprzem i dodajemy odrobinę majeranku. Na samym końcu dodajemy pokrojone pomidory i odrobinę koncentratu.             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin